DOELGROEP
 

Op DBDI geven wij Nederlandse Taal en Cultuur lessen aan leerlingen uit het basis onderwijs van groep 1 tot en met 8.

 

Onze doelstelling is om aan te sluiten bij het onderwijs in Nederland, zodat kinderen bij terugkeer naar Nederland zoveel mogelijk aansluiting vinden in het Nederlandse onderwijs.

 

In het NTC-onderwijs wordt onderscheid gemaakt in drie richtingen: 

 

- Richting 1:      Deze leerlingen hebben het niveau   van leeftijdgenoten in Nederland.

- Richting 2:      Deze leerlingen hebben een             achterstand van maximaal twee jaar op                 leeftijdgenoten in Nederland.

- Richting 3:      Deze leerlingen hebben een             achterstand van meer dan 2 jaar op                       leeftijdgenoten in Nederland.

Wij geven les aan leerlingen uit richting 1 en 2. Op dit moment bieden wij geen onderwijs aan voor richting 3 leerlingen.

klik hier voor meer informatie

Waarom Nederlands leren?

Als u met uw kinderen in het buitenland verblijft, groeien zij wellicht op in een meertalige omgeving. Maak met elkaar een bewuste keuze: in welke taal volgt mijn kind de verdere opleiding en hoe ver en hoe snel moet hij/zij vorderen in de Nederlandse taal? 

Het is zinvol om de Nederlandse taal bij te houden. Niet alleen om later succesvol in te stromen in het Nederlands onderwijs, maar ook omdat de eigen taal en de eigen cultuur nauw verbonden zijn met de identiteit en eigenheid van uw kind

© 2023 by C.V. Created with Wix.com

Discovery Bay Dutch Institute

c/o Discovery College

 

Discovery Bay

Lantau Island, Hong Kong

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus
Contact
School locatie

email: infodbdi@gmail.com

Tel:  +852 6900 2708

mail adres: DBDI, 17 Seabee Lane

Discovery Bay, Hong Kong