Welkom nieuwe ouders

Welkom op de pagina voor nieuwe ouders. Overweegt u uw kind aan te melden of is uw kind onlangs begonnen dan kunt u hier wat relevante informatie vinden.

 

Om te beginnen is het handig om te weten wat de doelgroep en doelstelling van Discovery Bay Dutch Institute zijn. De lessen op DBDI zijn samengesteld voor kinderen met een bepaalde basiskennis van Nederlands. 

Er wordt wekelijks les gegeven op maandag van 16:30-18:30. Aangezien dit de enige les per week is is het van belang dat uw kinderen op tijd zijn voor de les.

Verder is het belangrijk dat u uw kinderen thuis begeleidt en helpt met het huiswerk. 

Leest u ook even de aanmeldingsprocedure rustig door. Hier staat ook belangrijke informatie in.

 

DBDI houdt het les- en vakantierooster aan van Discovery College, de internationale school waar de lessen plaatsvinden.

In verband met de extreme weersomstandigheden die voorkomen in deze regio heeft DBDI hetzelfde weerbeleid als Discovery College. Op deze website kunt u links vinden naar de Hong Kong government websites met weersvoorspellingen.

Tijdens de lessen krijgen de kinderen van groep 1 en 2 ook een korte pauze waarin ze even wat kunnen eten en drinken. Het is dan ook aan te raden uw kind iets te eten mee te geven.

Voor meer informatie kunt u de schoolgids HIER downloaden.

 

THUISSTUDIE

Vanaf groep 3 wordt er wekelijks huiswerk opgegeven. Het huiswerk voort een noodzakelijke aanvulling op het onderwijs aangezien het aantal lesuren beperkt is. Het is een mogelijkheid om leerlingen aan te zetten tot zelfstandige verwerking van de lesstof.​ Tevens vragen wij ouders hun kind(eren) aan te moedigen regelmatig Nederlands te lezen, samen of alleen.

Afwezigheid tijdens de lessen dient zo snel mogelijk en rechtstreeks bij de leerkracht te worden gemeld.

Doelstelling

De doelstelling van de Nederlandse scholen in Hong Kong is alle leerlingen zo optimaal mogelijk de Nederlandse taal en cultuur bij te brengen. We streven ernaar het taal-en cultuurniveau van de kinderen zoveel mogelijk te laten aansluiten bij het niveau van kinderen die in Nederland naar school gaan. Bij het realiseren van deze doelstelling hebben de scholen te maken met bijzondere omstandigheden:

-       In een internationale omgeving als Hong Kong is het een vanzelfsprekendheid dat families gedurende het schooljaar komen en gaan. Dit heeft gevolgen voor de samenstelling van de klassen en ook voor de samenstelling van het personeel en bestuur van de scholen (personeel en bestuur bestaan voor een groot deel uit ouders);

-       De leerlingen kunnen slechts een beperkt aantal uren per week besteden aan het NTC-onderwijs omdat zij ook nog naar een (internationale) dagschool gaan.

Dit verklaart waarom er gestreefd wordt naar het zo optimaal mogelijk bijbrengen van de Nederlandse taal en cultuur. 

© 2023 by C.V. Created with Wix.com

Discovery Bay Dutch Institute

c/o Discovery College

 

Discovery Bay

Lantau Island, Hong Kong

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus
Contact
School locatie

email: infodbdi@gmail.com

Tel:  +852 6900 2708

mail adres: DBDI, 17 Seabee Lane

Discovery Bay, Hong Kong